Το χωριό μας

Η Αγία Τριάδα βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Τυμφρηστού και απλώνεται στους πρόποδες αυτού. Στα 800 περίπου μέτρα υψόμετρο και σε απόσταση 31 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους πλέον ειδυλλιακούς προορισμούς του Νομού Ευρυτανίας.

Είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό χωριό και έδρα του πρώην Δήμου Κτημενίων. “Πνιγμένη” σε οργιαστική βλάστηση από καστανιές, έλατα και πολλά οπωροφόρα, με εξαιρετικό κλίμα, προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου.

Από τις πρώτες ιστορικές μαρτυρίες συνάγεται ότι το χωριό πρέπει να δημιουργήθηκε με πυρήνα ομώνυμο μοναστήρι, που βρισκόταν, λίγο πριν τα μέσα του 18ου αιώνα, στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Το 1779, εδώ λειτούργησε σχολείο ελληνικών γραμμάτων με σχολάρχη τον εκ Φουρνάς αρχιμανδρίτη Ιωσήφ και διδάσκαλο τον Βασίλειο Κωστόπουλο από τη Ρεντίνα.

Η πλούσια παράδοση, οι σημαντικές ιστορικές αναφορές, τα ονομαστά τοπικά προϊόντα, οι πολιτιστικοί χώροι αλλά και οι δυνατότητες άσκησης πολλαπλών αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων συμπληρώνουν την μοναδική ορεινή ομορφιά του χωριού μας.

Διαβάστε περισσότερα ιστορικά στοιχεία εδώ!

 

Comments are closed.