Παρουσίαση Βιβλίου Γ. Σακκά!

Στις  27 Νοεμβρίου 2018 οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσίασαν την ποιητική συλλογή, “οι πύλες των οδών της ημέρας και της νύχτας”, του συγχωριανού μας και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Γιάννη Σακκά.

 

Ο Γιάννης Σακκάς είναι καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ειδικεύεται στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία και σε θέματα γεωπολιτικής στο μεσογειακό-μεσανατολικό χώρο. Είναι μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Κολεγίου για την Άμυνα και την Ασφάλεια στις Βρυξέλλες και της Royal Historical Society στη Βρετανία. Συμμετέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αξιολόγηση και επίβλεψη διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Επίσης διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του περιλαμβάνεται το Britain and the Greek Civil War, 1944-49 (2012). Επίσης έχει δημοσιεύσει συγγράμματα για τη δεκαετία του 1940 στην Ελλάδα, τους Άραβες, το Παλαιστινιακό και την πολιτική της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή (Άραβες, Ισραήλ, Κυπριακό). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνούς κύρους περιοδικά και σε διεθνείς συλλογικούς τόμους. Έχει διδάξει και σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

Είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο» στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών από το 2015.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας επικροτώντας προωθεί οποιαδήποτε πολιτιστική δραστηριότητα ή δράση συγχωριανού μας. Στο πλαίσιο μέλη του παρευρέθηκαν στην παραπάνω παρουσίαση.

Δείτε το video της παρουσίασης:

 

Comments are closed.