Δράσεις και Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2023!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Αγιατριαδιτών ανακοινώνει, σε όλα τα μέλη του, τους επισκέπτες και φίλους του χωριού μας, το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2023.

Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων σας!

 

Δράσεις και Εκδηλώσεις Αυγούστου 2022!

Ο Σύλλογός μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ξεπερνώντας το εμπόδιο της πανδημίας, αλλά με προσοχή και σύνεση, προγραμματίζει σειρά δράσεων για τον Αύγουστο στο χωριό.

Καλούμε όλους τα μέλη του Συλλόγου, τους χωριανούς αλλά και τους επισκέπτες της Αγίας Τριάδας Ευρυτανίας να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις μας, εξάλλου οργανώνονται για τα παιδιά, τους νέους αλλά και όλους όσοι αισθάνονται νέοι.

Σας περιμένουμε!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020!!!

Με τις θερμότερες ευχές μας για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία το 2020, σας παρουσιάζουμε και μια σειρά από φωτογραφίες του χωριού μας από τη περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων 2019 – Πρωτοχρονιάς 2020.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι του χρόνου η παρουσία όλων μας στο χωριό θα είναι καλύτερη ποσοτικά και ποιοτικά.

Δείτε φωτογραφίες μας.

Και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Επιτυχημένη η Γιορτή Κάστανου 2019!

Η καθιερωμένη γιορτή του κάστανου, θεσμός πλέον του χωριού μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η σημαντική προσέλευση των Αγιατραδιτών αλλά και φίλων του χωριού μας, γεμίζει με ικανοποίηση. Συγκεκριμένα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, και το εξαιρετικό μας προϊόν, η κεντρική πλατεία γέμισε από κόσμο που γεύτηκε για μια ακόμη φορά ή γνώρισε για πρώτη φορά την μοναδικότητα του κάστανου που παράγεται στην περιοχή μας.

Ειδικότερα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση των ομάδων Ride Me Up, Moto Femmes Hellas και Bikerflies. Ελπίζουμε οι αμαζόνες να απόλαυσαν το προϊόν και την φιλοξενία μας και τις ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους καθώς και όλων όσων παραστάθηκαν στην γιορτή του χωριού μας.

Ο Σύλλογός μας, για μια ακόμη φορά, ήταν παρών με το καθιερωμένο πλέον περίπτερο το οποίο παρείχε μια διαφορετική οπτική στους επισκέπτες για το κάστανό μας. Τα κεράσματα γλυκών με βάση το μοναδικό μας προϊόν ήταν προσφορά του Συλλόγου και του Ξενώνας 4 Εποχές – Αγία Τριάδα Ευρυτανίας, τον οποίο ευχαριστούμε για τη στήριξή του για άλλη μια χρονια.

Η Δέσμευσή μας. Στήριξη του τοπικού προϊόντος. Στήριξη κάθε μέσου για την τουριστική αναβάθμιση της Αγίας Τριάδας!

Ευχαριστούμε τον Δήμος Καρπενησίου – Municipality of Karpenissi και τον πρόεδρο του χωριού Ευάγγελο Ντάσιο για την οργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τα Ευρυτανικά ΝΕΑ.
Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήταν εκεί! Ραντεβού πάλι του χρόνου!

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση. 

Επίσης σχετικό Video από τα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ εδώ!

Ολοκληρώθηκαν οι Δράσεις Καλοκαιριού 2019!

Στις 19/8 ο καλοκαιρινός κύκλος δράσης του Συλλόγου μας έκλεισε με την ετήσια τακτική απολογιστική Γενική Συνέλευση.

Η σειρά τόσο των Δράσεων όσο και των Εκδηλώσεων που είχαμε προγραμματίσει, πέτυχαν τα μέγιστα κατά γενική ομολογία!

Πραγματοποιήθηκε οικονομικός έλεγχος και έγκριση των οικονομικών πεπραγμένων της περιόδου Αυγούστος 2018-Αύγουστος 2019.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός της έως τώρα δράσης του ΔΣ.

Για μια ακόμη φορά τονίσαμε τις στοχεύσεις των προσπαθειών μας.
Τόνωση του εθελοντικού στίγματος του Συλλόγου, ενίσχυση του πολιτισμικού προσήμου, διαρκής ανανέωση των πρωτοβουλιών μας.

Οι 2 εθελοντικοί καθαρισμοί μονοπατιών, η εθελοντική αιμοδοσία, η πεζοπορία, η πολιτισμική ημερίδα, το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε και η Συνδιαμόρφωση με τα μέλη του Συλλόγου μας του πλαισίου προτάσεων-δράσεων για το επικείμενο έτος με στόχευση σε έργα παρακατήθηκες που μπορούν να εισφερουν μια σημαντική τουριστική ανάσα με ποικίλλους τομείς. Το πλαίσιο προτάσεων όπως έχουμε ήδη αποδείξει αποτελεί οδικό μας χάρτη βάσει του οποίου σχεδιάζουμε την προσφορά μας. Παράλληλα, τονίσαμε ότι ο Σύλλογος Αγιατραδιτών θα παραμείνει ένας σημαντικός μοχλός πίεσης και συνεργασίας με κάθε φορέα, οπότε χρειαστεί. Αυτό κάναμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η διαμόρφωση αξιοπρεπούς μουσειακής μονάδας στο χωριό μας, η προσέλκυση σημαντικών αθλητικών φορέων και διοργανώσεων αποτελούν στοιχήματα για εμάς. Στοιχήματα αποτελούν και οι πράξεις καθημερινότητας ο κύκλος των οποίων από φέτος ξεκίνησε.

Επιθυμία μας είναι να επιβεβαιώσουμε κάτι το οποίο θεωρούμε ότι ήδη αποδείξαμε. Δεν κενολογούμε. Αντίθετα ενεργούμε.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου προέβη σε εσωτερική αναδιάρθρωση. Το νέο σχήμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Βελαώρας Ηλίας
Αντιπρόεδρος: Παρούτσας Λάμπρος
Γεν. Γραμματέας: Κοντώσης Νικόλαος
Ταμίας: Ράντζος Σεραφείμ
Σύμβουλος ΔΣ: Μερεντίτης Κων/νος.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που ήταν παρόντα και συνέβαλαν καταλυτικά με την συμμετοχή τους για την διαμόρφωση του γόνιμου διαλόγου προς όφελος του χωριού μας.

Σημαντική Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγιατραδιτών Ευρυτανίας με την ανακοίνωση αυτή διευκρινίζει προς αποφυγή κάθε παραξήγησης τα παρακάτω:

Οι επίσημοι ιστοχώροι του Συλλόγου στο INTERNET είναι:
1. https://www.agiatradites.gr/
2. https://www.facebook.com/agiatradites
3. https://www.instagram.com/agiatradites/

Κανένα άλλο site δεν αντιπροσωπεύει τον Σύλλογο και ούτε χρησιμοποιείται από αυτόν με οποιονδήποτε τρόπο.

Σελίδες στο www, facebook, instagram κλπ, που έχουν παρεμφερή με ή περιέχουν τον όρο “Αγία Τριάδα”, ΔΕΝ έχουν καμμιά σχέση με τον Σύλλογο Αγιατραδιτών Ευρυτανίας, και οποιαδήποτε πληροφορία δημοσιεύτεται μέσα από αυτά, σε καμμιά περίπτωση δεν απορρέει από τον Σύλλογό μας.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ Αγιατραδιτών Ευρυτανίας.

Γιορτή Χριστουγέννων – Κοπή Πίτας!

Το ΔΣ του Συλλόγου Αγιατραδιτών ανακοινώνει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει τα Χριστούγεννα 2018 και την Πρωτοχρονιά 2019.

Το επιτραπέζιο ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2019!

Στις 25/12/2018, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μύλο στη οποία θα προσφερθούν σνακς, γλυκά, αναψυκτικά και ελαφρά ποτά με συνοδεία μουσικής. Στα μικρά παιδιά θα προσφερθούν δωράκια εκ μέρους του συλλόγου μας.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στις 6 μ.μ. στον ξενώνα του χωριού μας «4ΕΠΟΧΕΣ», ο σύλλογός μας θα κόψει την πίτα του, με δώρο έκπληξη για τον τυχερό που κερδίσει το φλουρί.

Επίσης, ενημερώνουμε συγχωριανούς και φίλους ότι ο σύλλογος θα διαθέτει καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών μικρά επιτραπέζια ημερολόγια συνοδευόμενα με μπρελόκ γούρια στη συμβολική τιμή των 6 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας. Θα διατίθενται στους χώρους των εκδηλώσεων καθώς και στον ξενώνα και στα καταστήματα του χωριού.

Ελπίζοντας να δούμε όσο το δυνατό περισσότερους από εσάς στο όμορφο χωριό μας, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία!!!!!

Παρουσίαση Βιβλίου Γ. Σακκά!

Στις  27 Νοεμβρίου 2018 οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσίασαν την ποιητική συλλογή, “οι πύλες των οδών της ημέρας και της νύχτας”, του συγχωριανού μας και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Γιάννη Σακκά.

 

Ο Γιάννης Σακκάς είναι καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ειδικεύεται στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία και σε θέματα γεωπολιτικής στο μεσογειακό-μεσανατολικό χώρο. Είναι μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Κολεγίου για την Άμυνα και την Ασφάλεια στις Βρυξέλλες και της Royal Historical Society στη Βρετανία. Συμμετέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αξιολόγηση και επίβλεψη διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Επίσης διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του περιλαμβάνεται το Britain and the Greek Civil War, 1944-49 (2012). Επίσης έχει δημοσιεύσει συγγράμματα για τη δεκαετία του 1940 στην Ελλάδα, τους Άραβες, το Παλαιστινιακό και την πολιτική της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή (Άραβες, Ισραήλ, Κυπριακό). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνούς κύρους περιοδικά και σε διεθνείς συλλογικούς τόμους. Έχει διδάξει και σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

Είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο» στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών από το 2015.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας επικροτώντας προωθεί οποιαδήποτε πολιτιστική δραστηριότητα ή δράση συγχωριανού μας. Στο πλαίσιο μέλη του παρευρέθηκαν στην παραπάνω παρουσίαση.

Δείτε το video της παρουσίασης:

 

Δοικητικό Συμβούλιο

Στις εκλογές της 19ης Αυγούστου 2018, εκλέχθηκε η νέα διοίκηση του Συλλόγου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βελαώρας Ηλίας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ράικος Ευάγγελος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κοντώσης Νικόλαος
ΤΑΜΙΑΣ: Ράντζος Σεραφείμ
ΜΕΛΟΣ: Παρούτσας Λάμπρος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Μερεντίτης Ηλίας
Μερεντίτης Κων/νος
Αντζάς Βασίλειος

Μήνυμα Διοίκησης

Ο Σύλλογος μας, ιδρυθείς από το 1959 αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα του χωριού μας. Η πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη αυτού, η εκπόνηση δράσεων για τον εξωραϊσμό αυτού, η συμβολή στην πνευματική ανύψωση, η διαμόρφωση ενός πνεύματος ομοψυχίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών του, αποτελούν τους βασικούς άξονες σύμφωνα με τους οποίους λειτουργεί ο Σύλλογος μας.

Η οικονομική διαφάνεια, η χρήστη διαχείριση αποτελούν υποχρέωση της διοίκησης αυτού. Η κατανομή του προϋπολογισμού του σε υλοποίηση των σκοπών αυτού οριοθετούν τον ξεκάθαρα μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του.

Ο Σύλλογος μας όμως παίζει και έναν ακόμη πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι ένα χρήσιμο μέσο πίεσης. Ένα ισχυρό εργαλείο για να αποφύγουμε η Αγία Τριάδα να γίνει ένα από τα χωριά φαντάσματα που χαρακτηρίζουν την ελληνική επαρχία.

Χρέος όλων των μελών του Συλλόγου είναι να υπηρετούν όλους αυτούς τους σκοπούς, να είναι το βασικό ανάχωμα για όλους τους κινδύνους.

Ο τρόπος για να γίνει αυτός είναι μόνο ένας. Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις, η βοήθεια όλων. Αλλωστε, ο Σύλλογος μας δεν είναι η διοίκηση του. Είμαστε όλοι εμείς.

Ως ΔΣ είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, σε κάθε καλόβουλη κριτική, σε κάθε κίνηση συνεργασία σας, όντας υπόλογοι των μελών.

Ας δουλέψουμε όλοι λοιπόν με ένα μόνο γνώμονα. Το χωριό μας.